Анализ системы обслуживания с динамическими приоритетами - Меликов, А.З.; Пономаренко, Л.А.; Исмайлов, Б.Г. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Досліджено систему обслуговування з динамічними пріоритетами, що мають мультиплікативний вигляд функції пріоритетності. Розв’язок задачі мінімізації сумарної довжини черги різнотипних вимог зведено до деякої задачі дробово-лінійного програмування. Побудовано імітаційні моделі досліджуваної системи та проведено експерименти, що підтверджують адекватність числових результатів. The queuing system with dynamic priorities which have multiplicative form of priorities function is considered. Solution of the problem of minimizing the total length of the queues of calls of different types is reduced to a problem of fractional-linear programming. The simulation models of the investigated system are developed. The experiments confirming the adequacy of the obtained numerical results are executed.