Локализация и распознавание номерных знаков транспортных средств с помощью метода опорных векторов и гистограмм направленных градиентов - Тлебалдинова, А.С.; Крак, Ю.В.; Бармак, А.В.; Денисова, Н.Ф. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Запропоновано алгоритм локалізації та розпізнавання номерних знаків, що базується на методі машинного навчання. Для отримання векторів-ознак поверхні номера на зображенні та символьної інформації використовувався метод гістограм орієнтованих градієнтів. Для ідентифікації використовувався метод опорних векторів. На базі експериментальних досліджень визначено основні умови застосування запропонованого алгоритму. The algorithm of localization and recognition of license plates based on machine learning method is proposed. For vector features and character information receiving on the number plates surface the method of oriented gradients histograms is used. The method of support vectors is used for number plates identification. Based on experimental studies key conditions for the application of the proposed algorithm have been identified.