Нормативне й методичне забезпечення впровадження системи управління якістю продукції у відповідності до вимог стандарту ДСТУ ISO 9001:2001 - Полякова, Н.; Лазько, І. (Схід, 2009)
У статті проаналізовані існуючі підходи до нормативного й методичного забезпечення впровадження системи управління якістю продукції відповідно до вимог ДСТУ ISO 9001:2001.
На базі досвіду роботи ДП "ІАП" та Сєвеєродонецького відділення Інституту післядипломної освіти та дистанційного навчання Східноукраїнського університету імені Володимира Даля
запропонована структура документації системи управління якістю; розроблена методика формування й оптимізації "споживчих" вимог до комплексу нормативної документації з використанням методу структурування функції якості; створений "Будинок якості" - матриця
структурування функції якості. In article existing approaches to standard and methodical maintenance of introduction of a control system with
quality of production (QMS) according to requirements ДСТУ ІSO 9001:2001 are analysed. On the basis of an operational
experience in the field of quality SE "ІАP" and Severodonetsky branch of Institute последипломного formation and
remote training of the East Ukrainian university of a name of Vladimir Dalja the structure of documentation QMS is
offered, the technique of formation and optimisation of "consumer" requirements to a complex of the standard
documentation with use of a method of structurization of function of quality (further - QFD), constructed "the quality
House" - matrix QFD is developed.