Параметрический синтез цифровой системы стабилизации танковой пушки - Александров, Е.Е.; Александрова, Т.Е. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Розглянуто проблему вибору варійованих параметрів цифрової системи наведення і стабілізації пружної танкової гармати, що полягає у послідовному розв’язанні задач математичного моделювання збуреного руху об’єкта стабілізації, імітаційного моделювання зовнішніх збурень, що діють на гармату в процесі руху танка по випадковій поверхні; розробки методики параметричного синтезу складної системи з цифровим стабілізатором і порівняльного аналізу замкнених систем з різними алгоритмами наведення і стабілізації, а також рекомендації щодо практичної побудови цифрової системи наведення і стабілізації. The problem of choosing variable parameters of the digital guidance system and stabilizing the elastic tank gun involving a serial solving mathematical modeling problems of perturbed motion of stabilizable object, simulation of external disturbances acting on the gun while the tank motion on a random surface, developing methods of parametric synthesis of a complex system with digital stabilizer and comparative analysis of closed systems with different algorithms of guidance and stabilization, as well as practical recomendations on building digital guidance system and stabilization are considered.