О нестационарной игровой задаче управления движением - Чикрий, Ал.А. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Для дослідження нестаціонарних конфліктно-керованих процесів з термінальною функцією плати запропоновано аналітичний підхід на основі методу розв’язуючих функцій. При цьому використовуються ідеї двоїстості у опуклому аналізі, зокрема, апарат спряжених функцій. Наведено приклад, де ключову роль відіграє узагальнена відстань. An analytic approach, based on the method of resolving functions, is suggested to study nonstationary conflict–controlled processes with terminal payoff. It employs the duality ideas of convex analysis, in particular the apparatus of conjugate functions. An example is provided with generalized distance playing a key role.