Субоптимальное нелинейное управление по критерию быстродействия на основе метода инвариантного погружения - Кудин, В.Ф.; Приймак, Б.И. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Розглянуто загальнотеоретичну задачу синтезу субоптимального нелінійного керування на прикладі двомасової електромеханічної системи переміщення кранового механізму з урахуванням гасіння коливань транспортованого вантажу. Задача розв’язується на базі методу Белмана–Ляпунова з використанням концепції інваріантного занурення за критерієм швидкодії. Проведено дослідження динаміки замкнутої системи із синтезованим субоптимальним регулятором. General theoretical task of suboptimal nonlinear control algorithm synthesis is under consideration. It is examined in the instance of two-mass electromechanical system of a crane moving mechanism considering load’s oscillations damping. The task is solved on the basis of Bellman-Lyapunov method using the invariant immersion concept for operation speed criterion. Analysis of feedback system dynamics is performed.