Оцінювання еколого-економічних переваг у зовнішній торгівлі України - Флюд, І. (Схід, 2009)
У статті проаналізовано виробничу структуру економіки України, яка є основою формування ефективної структури її зовнішньої торгівлі. Запропоновано класифікацію секторів
української промисловості за обсягами шкідливих викидів в атмосферне повітря внаслідок
виробничої діяльності підприємств, а також запропоновано методику, на основі якої обчислюється наявність еколого-економічних переваг України в зовнішній торгівлі товарами. Зроблено висновок про те, що виявлення еколого-економічних порівняльних переваг у зовнішній
торгівлі дає змогу сформувати ефективнішу структуру торгівлі. The structure of production of Ukrainian economy is analized in the article. This sturture is the basis for shaping
the efficient pattern of foreign trade. It is also suggested the Ukrainian industries grading according to air pollution
resulting from producing activities of the enterprises, as well as it is proposed methods for calculating the availability
of ecological-economic advantages in Ukrainian foreign trade of goods. It is concluded that revelation of ecologicaleconomic
comparative advantages in foreign trade enables to shape more efficient trade pattern.