Оценка стационарных вероятностей состояний системы обслуживания GI/G/∞ методом существенной выборки - Кузнецов, Н.Ю.; Кузнецов, И.Н. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Досліджується система обслуговування GI/G/∞ в умовах великого завантаження. Запропоновано метод прискореного моделювання, що дозволяє будувати асимптотично незміщені оцінки стаціонарних імовірностей станів. Розглянуто числові приклади. A queueing system GI/G/∞ in heavy traffic is investigated. A fast simulation method enabling to construct asymptotically unbiased estimates of steady-state probabilities is proposed. Numerical examples are considered.