Анализ систем обслуживания-запасания с нетерпеливыми расходующими заявками - Меликов, А.З.; Пономаренко, Л.А.; Багирова, С.А. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Запропоновано нові моделі систем обслуговування-запасання з обмеженими і необмеженими чергами нетерплячих витрачальних вимог. У них рівень ресурсів системи зменшується лише в моменти завершення обслуговування витрачальних вимог. Розроблено точний та наближений методи розрахунку характеристик запропонованих моделей. Наведено результати числових експериментів. New models of queueing-inventory systems with finite and infinite queues of impatient consume customers are proposed. Here level of inventory is reduced after servicing of customers only. Both exact and approximate methods to calculate the characteristics of the proposed models are developed. The results of numerical experiments are shown.