Гармония здоровья в гармонии цифр золотого сечения - Белов, В.М.; Котова, А.Б. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Обґрунтовано введення нового поняття «нормо-індекс», яке підпорядковується правилу «золотого перетину», наведено приклади його розрахунку. Стверджується, що завдяки нормо-індексу вдалося збільшити роздільну здатність діагностичної шкали індексування стану здоров'я людини і систем різного рівня ієрархії його складових, усвідомлено і науково аргументовано підбирати ефективні класи оздоровчих комплексів. Introducing of the new concept of norm index, which is subject to the rule of golden section is justified, examples of its calculation are given. It is argued that due to the norm index one was able to increase the resolution of the diagnostic scale index of human health and the systems at various levels of the hierarchy of its components, and consciously with scientific reasoning to choose effective classes of recreation complexes.