О свойствах максимального множества внешней практической устойчивости дискретных систем - Гаращенко, Ф.Г.; Пичкур, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Обґрунтовано властивості максимальної множини зовнішньої практичної стійкості дискретних систем: компактність, необхідні і достатні умови приналежності точки границі і внутрішності. Для лінійної дискретної системи отримано функцію Мінковського, обернену функцію Мінковського та опорну функцію максимальної множини, а також критерій приналежності точки її границі. Результати мають алгоритмічну спрямованість. The properties of maximum set of initial conditions with respect to external practical stability of discrete systems are proved. Based on these properties. Minkowski's function, inverse Minkowski's function, and support function in case of linear discrete systems are obtained.