Структура образов многозначных отображений в игровых задачах управления движением - Чикрий, А.А.; Чикрий, В.К. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Розглянуто ігрові задачі для динамічних процесів, еволюція яких задається представленням розв’язку і охоплює широке коло функціонально-диференціальних систем. Ключову роль в схемі методу відіграють спеціальні багатозначні відображення, структура яких визначає результат гри зближення. Отримано достатні умови завершення гри для різних форм методу, встановлено зв’язок з першим прямим методом Л.С. Понтрягіна. Game problems for the dynamic processes, defined by a solution representation encompassing a wide range of functional-differential systems, are considered. Special set-valued mappings which determine result of the game of approach play a key role in the method scheme. Sufficient conditions of the game termination are obtained for various method forms, connection with the Pontryagin first direct method is established.