Игровые задачи для систем с переменным запаздыванием - Бигун, Я.И.; Любарщук, Е.А.; Черевко, И.М. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Розглянуто ігрову задачу зближення траекторії квазілінійного конфліктно-керованого процесу з циліндричною термінальною множиною за наявності змінного запізнення. Методом розв’язувальних функцій отримано достатні умови зближення в класі квазі- та стробоскопічних стратегій. Наведено приклад задачі переслідування з квазілінійним запізненням у динаміці втікача. Game problem of approach for quasilinear conflict-controlled process with variable time-delay is considered. Based on the method of resolving functions we derive sufficient conditions for quasi- and stroboscopic strategies. An example of problem pursuit with quasilinear time-delay is provided.