Управління портфелем цінних паперів у комерційному банку - Семенов, Г.; Коваленко, Л. (Схід, 2009)
У статті висвітлено інвестиційну діяльність комерційних банків на ринку цінних паперів, визначено заходи активізації інвестиційної діяльності комерційних банків, а також проаналізовано структуру портфеля цінних паперів банківської системи України. Розглянуто загальні принципи інвестування банком грошових ресурсів у цінні папери, а також розкрито зв'язок між їх дохідністю та ризиками. The article overviews investment activity of commercial banks on securities market, determines measures for
increasing of commercial banks activity and reviews securities portfolio structure of banking system of Ukraine. Вasic
principles of bank money investment in securities is overviewed and its connection between profitability and risks is
shown.