Особенности динамических процессов в управляемых машинных агрегатах при переменных технологических нагрузках - Красношапка, В.А. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Досліджено вплив нелінійної залежності моменту технологічного навантаження на динамічні процеси в прокатних станах. Встановлено, що змінний характер технологічного навантаження, яке враховує різницю коефіцієнтів тертя на поверхні заготовки, інколи викликає збурення автоколивань, а також нестійких коливань в валопроводах прокатних станів. The effect of nonlinear dependence of the moment of technological load on dynamic processes in rolling mills is investigated. It is determined that variable nature of technological load with taking into account the difference of friction coefficients on the blank surface in a number of cases leads to auto-oscilations as well as unstable oscilations in drive shafting of rolling mills.