Роль економічних індикаторів у прогнозуванні курсу валюти - Садовнікова, О. (Схід, 2009)
У статті подана загальна характеристика основних економічних індикаторів та проаналізовано їх вплив на динаміку курсу валют в Україні та за кордоном. Розглянута специфіка стану валютного ринку України та чинники зниження курсу гривні в умовах економічної кризи. Для аналізу й прогнозу валютного ринку України автор пропонує користуватися всіма економічними індикаторами, прийнятими на світовому валютному ринку, з урахуванням специфіки впливу національної грошово-кредитної політики. The general characteristic of influence of economic indicators on dynamics of exchange rate in the advanced
countries and in Ukraine is given. Specificity of a condition of the currency market of Ukraine and the reasons of
decrease in a rate of grivna in conditions of an economic crisis is considered. For the analysis and the forecast of the
currency market of Ukraine it is offered to use all economic indicators in view of specificity of influence of a national
monetary and credit policy.