Проблеми збереження зимового календарно-обрядового фольклору (за матеріалами польових досліджень сіл Хмельницької області) - Маклакова (Панчук), О. (Матеріали до української етнології, 2012)
У статті подано тексти колядок, щедрівок, маланкових пісень, зібраних у селах Південно-Східної Волині, які впродовж тривалого часу рідко потрапляли в поле зору фольклористів. Закцентовано, що проблема збереження та функціонування фольклору дедалі загострюється. The texts of the Christmas carols, shchedrivky, and Malanka songs collected in the Southeastern Volyn villages are presented in the article. Through the years all these songs are seldom taken into the consideration of the folklorists. The author emphasized that a problem of folklore’s preservation and functioning gets more and more vital. В статье представлены тексты колядок, щедривок, маланковых песен, собранные в селах Южно-Восточной Волыни, которые на протяжении длительного времени редко оказывались в поле зрения фольклористов.