Трансформація національної та європейської ідентичності громадян України (1991-2011): ціннісний вимір - Воропаєва, Т. (Матеріали до української етнології, 2012)
У статті аналізуються результати емпіричного дослідження самоідентифікації громадян України за методикою Беррі, а також результати емпіричного дослідження базових цінностей за допомогою методики С. Шварца. Інтерпретуються емпірично виділені типи. The problems of self-identification and the development of national and European identity of the citizen of Ukraine are analyzed in this article. The results of the empirical research of self-identification of the citizen of Ukraine by the Berry method and the results of the empirical research of basic values by the Schwartz method are analyzed. There are interpreted distinguished empirical types. В статье анализируются результаты эмпирического изучения самоидентификации граждан Украины по методике Берри, а также результаты эмпирического исследования базовых ценностей при помощи методики С. Шварца. Интерпретируются эмпирически выделенные типы.