Музично-фольклористичні дослідження Північного Підляшшя - Лукашенко, Л. (Матеріали до української етнології, 2012)
У статті простежено історію записів і досліджень музичного фольклору Північного Підляшшя. Її запропоновано розглянути з позиції трьох основних хронологічних відтинків: ХІХ – середина ХХ ст., 70–90 роки ХХ ст., сучасний етап. Окрім висвітлення історичних і статистичних даних, у розвідці коротко проаналізовано досліджуваний доробок. The paper discusses the history of recordings and studies of the musical folklore of the Northern Pidliasha. The proposed chronology is based on the three periods: the 19th through the first half of the 20th century, the 70ths-90ths of the 20th century, and finally the contemporary phase. Beyond the presentation of historical and statistical data, the results of studies are briefly analyzed. В статье изучена история записей и исследований музыкального фольклора Северного Подляшья. Её предложено рассмотреть в трёх основных хронологических отрезках: ХІХ – средина ХХ в., 70–90 годы ХХ в., современный этап. Помимо освещения исторических и статистических данных, в работе кратко проанализированы исследуемые материалы.