Етномузична культура болгар України в умовах глобалізації - Щербіна, І. (Матеріали до української етнології, 2012)
У статті проаналізовано сучасні тенденції вивчення й збереження музичного фольклору болгар України в умовах глобалізації та інтеграції як етнокультурний процес прояву, самозбереження та формування етнічної самосвідомості й самовизначеності в поліетнічному середовищі проживання. The article is devoted to the modern trends of study and preservation of musical folklore of Bulgarians of Ukraine in the context of globalization as a process of ethno-cultural manifestations of self-preservation and formation of ethnic consciousness and identity in a multi-ethnic environment of residence. В статье анализируются современные тенденции изучения и сохранения музыкального фольклора болгар Украины в условиях глобализации как этнокультурный процесс проявления, самосохранения и формирования этнического самосознания и самоопределения в полиэтнической среде проживания.