До питання про роль баса в традиційній інструментальній музиці Центральної України (на прикладі виконавця Петра Плескача із села Веселівка Диканського району Полтавської області) - Постольников, С. (Матеріали до української етнології, 2012)
Стаття присвячена традиційному народному музиці Петрові Плескачу. На музично-етнографічному матеріалі власних експедицій автор статті розглядає традиційний для Полтавщини інструмент – басолю – та музичні особливості виконавства П. Плескача. The article is devoted to traditional folk violinist P. Pleskach. Some musical peculiarities of violа performance by P. Pleskach are considered on the basis of musical-ethnographic material of expeditions realized by the author of this work. Статья посвящена традиционному народному музыканту Петру Плескачу. На музыкально-етнографическом материале собственных экспедиций автор статьи рассматривает традиционный для Полтавщины инструмент – басолю – и музыкальные особенности традиционного исполнительства П. Плескача.