Методика польових досліджень Володимира Гошовського під час роботи у Львівській консерваторії - Добрянська, Л. (Матеріали до української етнології, 2012)
У статті розглянуто музично-етнографічну діяльність Володимира Гошовського, яку вчений провадив під час викладання у Львівській консерваторії впродовж 1961–1968 років. Проаналізовано географію і хронологію поїздок, методику польової діяльності, типологію експедицій, жанровий і кількісний склад зібраного матеріалу та його використання в регіональних студіях фольклориста. The article deals with the musical-ethnographic activity of Volodymyr Hoshovsky during his teaching at the Lviv Conservatory in the years 1961–1968. Geography and chronology of expeditions, methodology of fieldwork, typology of expeditions, quality and quantity of recorded material, and its application in research scientists, etc., were analyzed. В статье рассматривается музыкально-этнографическая деятельность Владимира Гошовского, осуществляемая ученым во время преподавания во Львовской консерватории в 1961–1968 годах. Проанализированы география и хронология поездок, методика полевой работы, типология экспедиций, жанровый и количественный состав собранного материала, его использование в научных трудах фольклориста.