Приватна колекція гуцульських музичних інструментів Міхала Сметанки (село Брутовці, Словаччина): випадковість чи закономірність? - Ганудельова, Н. (Матеріали до української етнології, 2012)
У статті описано історію приватного музею музичних інструментів Міхала Сметанки в Словаччині, у збірці якого є традиційні гуцульські музичні інструменти. Автор пропонує увазі читача творчий портрет Міхала Сметанки – фольклориста, виконавця та виробника традиційних карпатських аерофонів. In the article, the history of the Private Museum of Musical Instruments of Місhal Smetanka is described in Slovakia; in the collection, there are traditional Hutsul musical instruments. Given also the creative portrait of Місhal Smetanka – performer and producer of traditional wind instruments of the Carpathians. В статье описывается история частного музея музыкальных инструментов Михала Сметанки в Словакии, в коллекции которого есть традиционные гуцульские музыкальные инструменты. Автор представляет вниманию читателей творческий портрет Михала Сметанки – фольклориста, исполнителя и мастера традиционных карпатских аэрофонов.