Космацький сопілкар Петро Реведжук ("Швидик") - Яремко, Б. (Матеріали до української етнології, 2012)
Стаття присвячена реконструкції творчого портрета гуцульського сопілкаря із с. Космач Косівського району Івано-Франківської області Петра Реведжука («Швидика»), виконавська діяльність якого тривала сорок років, сприяючи подальшому розвитку професійного сопілкарства космацько-шепітської традиції на теренах Східних Карпат України. The article is devoted to the reconstruction of the creative «face» of Hutsul pipe player from the village of Kosmach, Kosivshiy area, Ivan-Franko region, Petro Reverdzyuk («Shvidik»), whose activities lasted 40 years. He promoted the development of the professional pipe music of the Kosmatskoshepitskiy tradition in the territory of the Еastern Carpathians of Ukraine. Статья посвящена реконструкции творческого портрета гуцульского сопилкаря из д. Космач Косовского района Ивано-Франковской области Петра Реведжука («Швыдыка»), исполнительская деятельность которого продолжалась сорок лет, способствуя дальнейшему развитию профессионального сопилкарства космацко-шепитской традиции на территории Восточных Карпат Украины.