Традиційне весілля на Волині в дослідженнях польських етнографів другої половини XIX - початку XX століття - Нємєц, В. (Матеріали до української етнології, 2012)
У статті здійснюється аналіз матеріалів з весільної обрядовості, зафіксованих польськими дослідниками на теренах історико-етнографічної Волині в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Автор розглядає ці записи з погляду відтворення в них структури обряду, відображення атрибутивних компонентів, фольклорного наповнення, робить спробу дати оцінку достовірності цих джерел. The materials about the wedding ritual, fixed by the Polish investigators on the territory of Volyn in the second half of the XIX–beginning of the XX century, are analyzed in the paper. The author considers these materials in terms of reproduction of ritual structure, representation of attributive components, and folkloric filling, and makes an attempt to assess the reliability of these sources. В статье анализируются материалы по свадебной обрядности, зафиксированные польскими исследователями на территории историко-этнографической Волыни во второй половине ХІХ – в начале ХХ в. Автор рассматривает данные записи с точки зрения воссоздания в них структуры обряда, отображения атрибутивных компонентов, фольклорного наполнения, делает попытку оценить достоверность этих источников.