Людина, спрямована в майбутнє (до шістдесятиріччя від дня народження Балабанова Костянтина Васильовича) - Романцов, В. (Схід, 2009)
Серед тих, ким справедливо може пишатися сучасна Україна, є ректор Маріупольського державного гуманітарного університету (МДГУ) Костянтин Васильович Балабанов. Це талановитий організатор у галузі вищої освіти та науки, непересічна, харизматична особистість, людина багатогранна, цільна, обдарована потужною енергією, великою працездатністю, налаштована на нове, на досягнення поставленої мети, справжній лідер.