Особливості побутування сучасної ліричної пісні Нижньої Наддніпрянщини - Галацька, В. (Матеріали до української етнології, 2012)
Сучасна лірична пісня Нижньої Наддніпрянщини вирізняється варіативністю форм побутування. Зокрема, зафіксовано двадцять шість варіантів пісні «Ой там на горі», що засвідчує вартісний рівень розвитку образної фольклорної пам’яті та повагу до вічних цінностей – любові, вірності, доброчесності. A modern lyric song of the Dniprovsky region is distinguished by the variability of forms; for instance, there exist 26 variants of the form «Oh, there on the mountain», which testifies to a certain level of the development of folklore memory of the people and keeping eternal values—love, trust, and honesty. Современная лирическая песня Нижнего Приднепровья отличается вариативностью форм бытования. Например, зафиксировано двадцать шесть вариантов песни «Ой там на горі», что свидетельствует о ценностном уровне развития образного фольклорного сознания, приверженности к вечным категориям – любви, верности, добродетели.