Купальські пісні та особливості перебігу свята Івана Купала на Славутчині (село Лисиче Славутського району Хмельницької області) - Янковська, Ж. (Матеріали до української етнології, 2012)
Публікації купальських пісень, порівняно з колядками, щедрівками, веснянками та іншими жанрами календарно-обрядового фольклору, представлені чисельно чи не найменше. Тому доповнення до цих джерел буде доречним. До того ж на зазначеній території, зокрема в с. Лисиче на Славутчині, простежуються певні особливості в обрядодіях, які виконували до цього свята. На них, із застосуванням методу компаративного аналізу, і закцентовано в зазначеній розвідці. Publications of Kupala’s songs, compared to Christmas carols, vesniankas, and other genres of calendar-ceremonial tradition, represented numerically the least. Therefore, amendments to these sources, we think, would be appropriate. Moreover, in this territory, particularly in Lysyche in the Slavuta district, certain features were traced in rituals performed for this holiday. The author pays attention to it by using the method of comparative analysis. Публикации купальских песен, сравнительно с колядками, щедривками, веснянками и другими жанрами календарно-обрядового фольклора, по численности наименее представлены. Поэтому дополнение к этим источникам будет кстати. К тому же на указанной территории, а именно в с. Лисичье на Славутчине, прослеживаются отдельные особенности в обрядодействиях, которые исполнялись к этому празднику. Именно на них, с использованием метода компаративного анализа, в этой статье и акцентируется внимание.