Народне віршування: жанрова специфіка - Бобровницька, Н. (Матеріали до української етнології, 2012)
У статті порушено проблему специфіки народного віршування. Здійснено практичну спробу виявлення особливостей метрики, ритміки, рими та строфіки окремих жанрів народної поезії. The problem of the specifics of folk versification rises in a lecture. Done a practical attempt at exposure of features of verse size, rhythmic, rhyme, and rhyming features of separate genres of folk poetry. В статье поднимается проблема специфики народного стихосложения. Сделана практическая попытка выявления особенностей метрики, ритмики, рифмы и строфики отдельных жанров народной поэзии.