Формування регіональної та станової ідентичності кубанського козацтва: «Посольство Антона Головатого» - Білий, Д. (Схід, 2009)
У статті розглядаються обставини перебування делегації від Чорноморського козацького війська на чолі з військовим суддею А. Головатим у Петербурзі в 1792 р., наслідком чого
стало отримання чорноморським козацтвом території Правобережної Кубані. Автор аналізує трансформацію реальних обставин діяльності делегації в один із найважливіших міфів, який став надалі головним фактором формування регіональної (кубанської) та станової (козацької) ідентичностей української спільноти Кубані. In this article the author considers circumstances of stay of delegation of the Black Sea Cossacks in Petersburg in
1792. After circumstance of this delegation were transformed to a myth which became основопологающим in formation
of regional and class identity of the Ukrainian Black Sea/Kuban Cossacks.