Семіотизація народження дитини в розповідях матерів: між досвідом і міфом - Лабащук, О. (Матеріали до української етнології, 2012)
Використовуючи вироблені усною традицією способи розповідати про народження дитини, сучасні матері можуть висловити свої глибокі внутрішні переживання і світовідчуття щодо власного досвіду тіла і досвіду пережитих емоцій. Наратив є формою, за допомогою якої транслюються міфологічні уявлення, багаторазово редуплікуючись на основі персонального досвіду. Using ways created by oral tradition to talk about the birth of a child, mothers today can express their deep feelings and attitude in relation to their personal body and emotional experience. Narrative is the form by means of which mythological representations are translated repeatedly, reduplicating on the basis of personal experience. Используя выработанные устной традицией способы говорить о рождении ребёнка, современные матери могут высказать свои глубокие внутренние переживания и ощущения относительно личного опыта тела и опыта пережитых эмоций. Нарратив является формой, при помощи которой транслируются мифологические представления, многократно редуплицируясь на основе персонального опыта.