Доброчинна та культурно-просвітницька діяльність земств Донбасу наприкінці ХІХ – початку ХХ ст. - Сараєва, О. (Схід, 2009)
У статті досліджується доброчинна діяльність земств Донбасу на прикладі Маріупольського повітового земства Катеринославської губернії кінця ХІХ – початку ХХ ст. Наголошується, що доброчинність займала важливу роль у розвитку суспільно-культурного життя населення повіту. Підкреслюється, що головним джерелом фінансування доброчинних заходів у повіті були пожертви земських зібрань. The article is devoted to the investigation eleemosynary activity of zemstvos of Donbas, on the example of the Mariupol district zemstvo of Ekaterinoslavsky province at the end of ХІХ - the late XX-th c. It is marked that charity occupied an important role in development of public-cultural life of population of the district. It is underlined that the basic source of financing of eleemosynary measures in a district were offerings of zemsky meetings.