Принцип растяжения времени в эволюционных играх сближения - Чикрий Г.Ц. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Встановлено, що еволюційна гра зближення зi змінним запізненням інформації еквівалентна деякій грі з повною інформацією, але з іншими динамікою та термінальною множиною. Цей факт послужив обгрунтуванням принципу розтягування часу, сформульованого в роботі, який значно розширює сферу застосування першого прямого методу Понтрягіна. Для ілюстрації запропонованої методики розглянуто модельний приклад диференціальної гри про м’яку зустріч двох об’єктів другого порядку з різною динамікою. It is established that the evolutionary game of approach with variable information delay is equivalent to certain game with perfect information under other dynamics and terminal set. This fact substantiates the time dilatation principle formulated in the paper, which essentially extends the range of applications of the Pontryagin first direct method. To illustrate suggested technique, the model differential game on soft meeting of two second order objects, having different dynamics, is analyzed.