О задачах математического моделирования динамики неполноопределенных по начально-краевым возмущениям распределенных пространственно-временных процессов - Стоян, В.А. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Побудовано аналітичні залежності функції стану лінійно розподіленого динамічного процесу, диференціальна модель якого доповнена дискретно та неповновизначеними початково-крайовими спостереженнями за ним. Наведено середньоквадратичні оцінки узгодженості отриманого розв’язку з зовнішньодинамічною інформацією про процес. Визначено умови однозначності розв’язку. Обговорено результати його практичної реалізації. Analytical dependences of function of state of linearly distributed dynamic process are constructed. The differential model of this process is supplemented with discretely and continuously defined initial-boundary observations of it. Mean square estimations of consistency of obtained solution with outer dynamical information about the process are given. Conditions of solution’s uniqueness are determined. The results of its practical implementation are discussed.