Практическая устойчивость и анализ чувствительности динамических систем с переменной размерностью фазового пространства, зависящих от параметров - Сопронюк, О.Л. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Наведено динамічні моделі систем, які описуються звичайними диференціальними рівняннями, залежними від параметрів, та зі змінною вимірністю фазового простору. Запропоновано критерії практичної стійкості лінійних динамічних систем зі змінною вимірністю фазового простору, залежних від параметрів. Одержано матричні рівняння чутливості, а також залежності, які визначають зміну вимірності фазового простору для матричних функцій чутливості. Розроблено алгоритми розрахунку допусків на параметри для лінійних систем зі змінною вимірністю фазового простору. Dynamic models of the systems which are described by ordinary differential equations, parameters-dependent and with variable measurability of phase space are presented. Offered Criterions of practical stability of linear dynamic systems with variable measurability of phase space depending on parameters are offered. The matrix equations of sensitivity and dependence which determine the change of phase space measurability for matrix functions of sensitivity are obtained. Algorithms of parameters tolerance calculation for the linear systems with variable measurability of phase space are developed.