Принципы и методы управления импульсными процессами в когнитивных картах сложных систем. Часть 2 - Згуровский, М.З.; Романенко, В.Д.; Милявский, Ю.Л. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Виконано теоретичне узагальнення методів синтезу систем керування імпульсними процесами в КК складних систем з однотемповою та різнотемповою дискретизацією координат. Розглянуто задачі стабілізації та координації імпульсних процесів. Здійснено цифрове моделювання сценаріїв розвитку ІТ-компанії на основі керування імпульсними процесами розробленої КК. Theoretical generalization is provided for methods of control systems synthesis of impulse processes of complex systems CM with unirate and multirate coordinates sampling. Stabilisation and coordination problems for impulse processes are considered. Digital simulation of IT-company’s development scenarios was done based on control of impulse process in the proposed CM.