Ретроспективная задача идентификации в интегральной форме для систем фильтрации–консолидации сжимаемых сред влагонасыщенных микропористых частиц - Петрик, М.Р. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Сформульовано задачі ретроспективної і граничної ідентифікації в інтегральній формі для систем фільтрації–консолідації в стискуваних середовищах мікропористих частинок. Запропоновано високопродуктивні методи реалізації задач ідентифікації в інтегральній формі на основі аналітичних розв’язків прямих задач. Отримано явні вирази компонентів градієнтів функціоналів-нев’язок. The retrospective and limited identification problems in integrated form of the systems of filtration-consolidation in compressible media of microporous particles are formulated. Highly productive methods of identification based on analytical solutions of the direct problems are proposed. Explicit analytical expressions of residual functional gradients are obtained.