О построении методом моментов оптимального управления для линейного уравнения третьего порядка с квадратичным критерием качества - Ягубова, М.М. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Для процесів, описаних рівняннями в частинних похідних третього порядку, методом моментів будується оптимальне керування. Показано збіжність отриманого ряду. For processes described by a linear PDE of third order, the method of moments constructs an optimal control. Convergence of the resulting series is proved.