Державно-громадське управління освітою в соціалістичній Болгарії - Докашенко, Г. (Схід, 2009)
У статті проаналізована структура системи управління освітою в соціалістичній Болгарії, яка поєднувала державні та громадські засади. Визначені основи взаємовідносин органів управління по горизонталі та вертикалі. Автор показує позитиви національних освітянських традицій, але при цьому підкреслює негативний вплив процесів комуністичної ідеологізації. In the article the new system of administration of education combining state and social methods is analyzing; the bases of interrelation of organs of state administration vertically and horizontally is determined. The author shows positive continuity of national traditions of education and lines the negative role of communist ideology.