Хатні паперові оздоби в матеріалах Євгенії Спаської - Косицька, З. (Матеріали до української етнології, 2016)
У статті розглянуто матеріали Євгенії Спаської, зокрема її щоденникові записи, де йдеться про хатні паперові оздоби (рушники, квіти), що побутували в 1920-х роках на Чернігівщині (Ніжин і ближні села). Наведено приклади подібних оздоб, поширених в інших регіонах України: на Катеринославщині, Черкащині, Поділлі. В статье рассмотрены материалы Евгении Спасской, в частности ее дневниковые записи, в которых есть упоминания о бумажных украшениях сельских жилищ (декоративные полотенца, цветы), бытовавших в 1920-е годы на Черниговщине (Нежин и ближние села). Наведены примеры подобных украшений, распространенных в других регионах Украины: на Екатеринославщине, Черкащине, Подолии. The article considers the Yevheniya Spaska mentions, in her diary records, of house paper adornments (towels, flowers), which occurred in the 1920s in Chernihivshchyna, particularly in Nizhyn and some adjacent villages. It also gives the examples of such ornaments spread in other Ukrainian regions, e.g., Katerynoslavshchyna, Cherkashchyna, and Podillia.