Рушники Полісся в дослідженнях Євгенії Спаської - Студенець, Н. (Матеріали до української етнології, 2016)
У статті висвітлено наукову діяльність Є. Спаської як дослідниці рушників Поліського регіону. Розглянуто неопубліковані розвідки вченої, матеріали експедиційних та музейних студій. Особливу увагу зосереджено на вивченні нею кролевецького ткацтва. В статье освещается научная деятельность Е. Спасской как исследователя рушников Полесского региона. Рассмотрены неопубликованные статьи ученой, материалы экспедиционных и музейных исследований. Особое внимание сосредоточено на изучении ею кролевецкого ткачества. The article elucidates the Ye. Spaska's scientific activities as a researcher of the Polissia region’s towels. It also reviews unpublished studies of the scholar and materials of field and museum surveys. Particular heed is paid to her investigating the Krolevets weaving.