Наукова діяльність інституту етнографії Будапештського університету ім. Лоранда Етвеша - Мушкетик, Л. (Матеріали до української етнології, 2016)
У статті йдеться про наукову роботу з терену етнології та фольклористики, що проводиться на гуманітарному факультеті Будапештського університету ім. Лоранда Етвеша. Зокрема описано діяльність Інституту етнографії, у складі якого діють кафедри предметної етнографії та фольклору, напрями їх наукових досліджень, конференції та публікації, діяльність викладачів – відомих учених, їхні зацікавлення та основні праці. В статье идет речь о научной работе в области этнологии и фольклористики, которая ведется на гуманитарном факультете Будапештского университета им. Лоранда Этвеша. В частности описана деятельность Института этнографии, в составе которого работают кафедры предметной этнографии и фольклора, направления их исследований, конференции и публикации, деятельность преподавателей – известных ученых, их интересы и основные труды. The article deals with scientific work in the field of ethnology and the study of folklore, which is held at the Eötvös Loránd University in Budapest. Specifically, it describes the activities of the Institute of Ethnography, which includes the sub-departments of object ethnography and folklore, as well as the trends of their scientific studies, conferences, and publications, and the activities of lecturers—famous scholars with their interests and major works.