Сучасні трансформації у сфері традиційного звичаєвого права поліщуків (за експедиційними матеріалами) - Крикун, Ю. (Матеріали до української етнології, 2016)
У статті на основі польового матеріалу, зібраного на території Середнього Полісся, і опрацювання наукових джерел та літератури проаналізовано трансформацію основних сфер звичаєвого права в період, коли на традиції громадсько-правових і побутових відносин вплинуло офіційне радянське законодавство, простежено збереження окремих елементів народного права до сьогодні. В статье на основе полевого материала, собранного на территории Среднего Полесья, и изучения научных источников и литературы проанализировано трансформацию основных сфер обычного права в период, когда на традиции общественно-правовых и бытовых отношений повлияло советское законодательство, прослежено сохранение отдельных элементов народного права до настоящего дня. The article, being based on the field materials collected in Middle Polissia and examining scientific sources and reference books, analyzes the transformation of the main spheres of traditional customary law in the period marked by the influence of Soviet legislation over traditions of social and jural, as well as living, relations. It also analyzes the preservation of individual elements of traditional laws until nowadays.