Житло як основа життєдіяльності населення Чернігово-Сіверщини - Герасько, М. (Матеріали до української етнології, 2016)
У статті розглядається традиційне будівництво та інтер’єр житла на Чернігово-Сіверщині (друга половина ХVІІІ – середина ХІХ ст.). В статье рассматривается традиционное строительство и интерьер жилища на Чернигово- Северщине (вторая половина ХVІІІ – середина ХІХ вв.). Traditional building and interior of the dwelling in Chernihovo-Sivershchyna (mid-ХVІІІth to late ХVІІІth–mid-ХІХth centuries) are considered in the article.