Народний карнавал "Маланка" на Буковині - Кожолянко, Г.; Кожолянко, О. (Матеріали до української етнології, 2016)
У статті досліджено святкування Нового року на Буковині. Вказано на дохристиянську основу обрядодій Маланки та на зв’язок новорічного святкування з давнім календарем. Досліджено час новорічних святкувань буковинцями в різні історичні часи. В статье рассмотрено празднование Нового года на Буковине. Основной акцент сделан на дохристианскую основу обрядодействий праздника Маланки и на связке новогоднего празднования с давним календарем. Исследованы новогодние праздники буковинцев в разные исторические периоды. The celebration of New Year in Bukovyna is investigated. The pre-Christian basis of Malanka rites and the connection of New Year celebrations with the ancient calendar are indicated. The time of New Year celebrations by the representatives of Bukovyna in different historical periods is studied.