Математическое моделирование прямых и обратных задач динамики толстого упругого слоя. Часть 2. Задачи управления полем поперечных динамических смещений слоя - Стоян, В.А.; Двирничук, К.В. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Ставляться та розв’язуються задачі керування тривимірним полем поперечних динамічних зміщень товстого пружного шару скінченної товщини за середньоквадратичним узгодженням його із наперед заданим неперервно або дискретно визначеним бажаним станом. Керуючими факторами вважаються поверхнево розподілені зовнішньо-динамічні навантаження та початкові збурюючі фактори, взяті окремо або разом. Досліджуються умови точності та однозначності отриманих розв’язків. Control problems of three-dimensional field of transverse dynamic displacements of thick elastic layer of finite thickness by its root meen-square consistency with prescribed continuously or discretely defined desired state are formulated and solved. Outward dynamic loads and the initial disturbing factors, taken individually or together are considered to be controlling factors. The conditions of accuracy and uniqueness of the obtained solutions are studied