Особенности задач робастного управления технологическими объектами. Часть 2. Примеры моделирования робастных систем управления - Луцкая, Н.Н.; Ладанюк, А.П. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Розглянуто питання розробки та моделювання системи керування з робастними регуляторами, синтезованими за різними алгоритмами. На основі математичної моделі об’єкта керування для багатокорпусної випарної установки, яка наведена в першій частині статті, синтезовано чотири робастних регулятори за 2-Ріккаті підходом, алгоритмами µ-синтезу та негладкої оптимізації. Наведено порівняльні результати моделювання, а також переваги та недоліки кожної з розроблених систем. The development and simulation of control systems with robust controls that are synthesized by different algorithms are considered. Based on the mathematical model of the plant for multiple-evaporator, shown in the first part of the article there synthesized four robust regulators by 2-Riccati approach, algorithms of µ-synthesis and non-smooth optimization. The comparative results of the simulation, as well as the advantages and disadvantages of each of the systems developed are presented.