Робастное управление угловым движением платформ с полезной нагрузкой на основе H∞-синтеза - Сущенко, О.А. (Проблемы управления и информатики, 2016)
Досліджено основні принципи структурного синтезу робастних систем керування кутовим рухом платформ з корисним навантаженням на основі H∞-синтезу. Враховано необхідність оптимального керування процесами стабілізації та наведення, що забезпечується за рахунок використання префільтра і регулятора зворотного зв’язку. Запропоновано новий функціонал якості для систем такої конфігурації, який, на відміну від відомих, враховує функції чутливості за координатними збуреннями та завадами вимірювань. Basic principles of structural synthesis of the robust systems for control by angular motion of platforms with payload based on H∞-synthesis are investigated. The necessity to implement control of stabilization and tracking processes by means of usage of the pre-filter and feedback controller is taken into consideration. The new quality functional for systems of such configuration which unlike the known ones takes into account the functions of sensitivity by the coordinate disturbances and measurement noise is proposed.