Участь Івана Кревецького в національно-визвольному русі Галичини 1918-1923 років - Федунишин, Л. (Схід, 2009)
У статті розглядається діяльність І. Кревецького в період національно-визвольних змагань на західноукраїнських землях 1918-1923 років. Зокрема, висвітлено постать галицького
громадсько-політичного діяча, військового історика і мемуариста, редактора урядової газети ЗУНР та головного архівіста Української Галицької Армії (УГА), ідеї якого актуальні й у наш
час, оскільки в центрі досліджень ученого були проблеми української держави, її територіальної цілісності та національної культури. Аctivity of I. Krevetskyy in the period of national-liberation contests on the lands of West Ukraine of 1918?1923 years
is shown in the article. Especially, outstanding figure of Galych military historian and memoirist, editor of government
newspaper of West Ukrainian People's Republic (WUPR) and main archivist of Ukrainian Galych Arrmy (UGA).