Narracje i wspomnienia a prawda historyczna w badaniach etnologicznych - Kość-Ryżko, K. E. (Матеріали до української етнології, 2013)
У статті проаналізовано оповіді польських висланців часів Другої світової війни в контексті культурних та психологічних чинників, що зумовлюють пам’ять і такі її характеристики, як здатність запам’ятовувати, вибірковість та обмежений доступ до того, що запам’яталося. В статье сделан анализ рассказов польских депортированных времен Второй мировой войны в контексте культурных и психологических факторов, которые предопределяют память и такие ее характеристики, как способность запоминать, избранность и ограниченный доступ к тому, что запомнилось. This article is aimed at the critical analysis of the war narrations in terms of cultural and psychological factors conditioning memory characteristics such as retention, selectivity, and restricted access to what was memorised.